Instituţie ONU: Politicile privind migraţia ale guvernului ungar restricţionează accesul la azil

Politicile privind migraţia, adoptate vara trecută de Ungaria, au limitat accesul refugiaţilor la azil, se afirmă într-un raport al Agenţiei ONU pentru Refugiaţi, citat de agenţia de ştiri MTI.

550 afișări
Imaginea articolului Instituţie ONU: Politicile privind migraţia ale guvernului ungar restricţionează accesul la azil

Instituţie ONU: Politicile privind migraţia ale guvernului ungar restricţionează accesul la azil

Potrivit instituţiei internaţionale, procedura de acordare a azilului şi condiţiile de primire în zonele de tranzit din Ungaria nu respectă legislaţia Uniunii Europene sau standardele internaţionale.

În raport se mai afirmă că politicile ungare au avut un efect negativ asupra garanţiilor procedurale, controlului judiciar şi libertăţii de mişcare.

Raportul mai menţionează şi implementarea de către guvern a conceptului de ţări terţe sigure, referindu-se la ţările traversate de refugiaţi în drum spre Ungaria, aspect care a contribuit la limitarea accesului la azil.

De asemenea, Agenţia ONU a criticat şi decizia guvernului de la Budapesta de a incrimina intrarea ilegală în ţară, adăugând că pedepsele cu închisoarea au fost impuse în urma unor procese accelerate, iar sentinţele nu au fost suspendate, chiar dacă persoana în cauză a depus o cerere de azil.

În raport a mai fost criticată şi decizia de a închide cel mai mare centru de primire refugiaţi din ţară, de la Debreţin şi a sugerat că legislaţia în materie de azil a Ungariei s-ar putea afla în conflict cu obligaţiile sale internaţionale şi europene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici