Insule din largul statelor Alabama şi Mississippi, afectate de pete de petrol

Petrol ce ar putea proveni de la platforma scufundată în aprilie în Golful Mexic a fost descoperit pe ţărmurile insulelor barieră situate în largul statelor americane Alabama şi Mississippi, în timp ce alte pete de petrol par să se deplaseze spre coastele acestor state, relatează CNN.

71 afișări
Imaginea articolului Insule din largul statelor Alabama şi Mississippi, afectate de pete de petrol

Insule din largul statelor Alabama şi Mississippi, afectate de pete de petrol (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mai mulţi cercetători au depus eforturi să cureţe petrolul de pe plajele Insulei Dauphin, care aparţine statului Alabama, în timp ce o pată de petrol de peste trei kilometri lungime şi aproape un metru lăţime se întindea de-a lungul Insulei Petit Bois, la aproximativ opt kilometri în largul statului Mississippi, a anunţat biroul guvernatorului Haley Barbour.

Aceasta este prima dată când ţărmurile statului Mississippi au fost afectate de scurgerea de petrol, după ce scufundarea unei platforme petroliere în Golful Mexic în aprilie a provocat cea mai gravă deversare de petrol din istoria Statelor Unite.

Doar o parte din plajele Insulei Dauphin au fost înconjurate cu estacade, cele mai multe bariere fiind localizate în apropiere de o zonă protejată de pe ţărmul de vest al insulei.

Amiralul Thad Allen, din cadrul Pazei de Coastă, a declarat marţi că autorităţile anchetează informaţiile potrivit cărora o pată de petrol la suprafaţa apei a ajuns în apele din largul statelor Mississippi şi Alabama, subliniind însă că aceste informaţii nu au fost confirmate încă.

"Am mobilizat echipe de supraveghere pentru a observa care este impactul acolo şi, în măsura în care este necesar, vom muta resursele în acea direcţie", a afirmat Allen, oficial pentru gestionarea incidentelor naţionale, în cadrul administraţiei federale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici