Insurgenţi islamişti, ucişi în Pakistan într-un atac american cu dronă

Cel puţin trei insurgenţi islamişti au fost ucişi sâmbătă în Pakistan într-un atac american cu rachete lansate de o dronă, într-o zonă tribală din nord-vestul ţării, potrivit unor responsabili din domeniul securităţii.

246 afișări
Imaginea articolului Insurgenţi islamişti, ucişi în Pakistan într-un atac american cu dronă

Insurgenţi islamişti, ucişi în Pakistan într-un atac american cu dronă

Aceste avioane fără pilot (drone) ale CIA, care sunt staţionate la baze din Afganistan, vizează frecvent ţinte din zonele de frontieră pakistaneze, ucigând uneori înalţi responsabili ai reţelei Al-Qaida sau ai reţelei Haqqani.

Atacul a avut loc la Datta Khel, în districtul tribal Waziristanul de Nord, un bastion al talibanilor pakistanezi afiliaţi Al-Qaida.

Drona a lansat două rachete asupra unui vehicul ce transporta insurgenţi islamişti, a declarat pentru AFP, sub protecţia anonimatului, un înalt responsabil al armatei pakistaneze.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici