Insurgenţi separatişti au ocupat puncte vamale la frontiera Ucrainei cu Rusia

Agenţi ai poliţiei de frontieră ucrainene au abandonat joi trei puncte vamale de la graniţa cu Rusia, aşteptând întăriri, în contextul luptelor cu insurgenţii separatişti.

803 afișări
Imaginea articolului Insurgenţi separatişti au ocupat puncte vamale la frontiera Ucrainei cu Rusia

Insurgenţi separatişti au ocupat puncte vamale la frontiera Ucrainei cu Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Punctele vamale Cervonopartizansk, Doljanski şi Cervona Mogila, situate în regiunea Lugansk, au fost atacate de rebeli separatişti în cursul nopţii de miercuri spre joi, iar confruntările armate continuă în prezent.

"În contextul intensificării schimburilor de focuri, date fiind ameninţările la adresa oamenilor care trec frontiera, civilii şi agenţii Poliţiei de frontieră au decis să evacueze zona. Punctele vamale au fost închise temporar, iar Rusia a fost înştiinţată oficial", au precizat autorităţile ucrainene.

Preşedintele interimar al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, a anunţat miercuri seară că un segment al frontierei dintre Ucraina şi Rusia urmează să fie închis, pentru a-i "localiza mai rapid pe terorişti".

Administraţia de la Kiev şi ţările occidentale denunţă intrarea combatanţilor şi traficul de armament pe la frontiera cu Rusia.

Preşedinţii republicilor ruse Inguşetia şi Cecenia au recunoscut că numeroşi "voluntari" proruşi au mers să lupte în estul Ucrainei alături de insurgenţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici