Insurgenţi sunniţi au ucis circa 500 de membri ai minorităţii yazidi, în nordul Irakului

Militanţi ai grupului terorist sunnit Stat Islamic au ucis cel puţin 500 de membri ai comunităţii yazidi, în nordul Irakului, unele victime fiind îngropate vii, anunţă ministrul irakian pentru Drepturile Omului, Mohammed Shia al-Sudani, citat de Reuters.

339 afișări
Imaginea articolului Insurgenţi sunniţi au ucis circa 500 de membri ai minorităţii yazidi, în nordul Irakului

Insurgenţi sunniţi au ucis circa 500 de membri ai minorităţii yazidi, în nordul Irakului (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Circa 500 de persoane au fost ucise, unele victime fiind îngropate vii, inclusiv femei şi copii", a declarat Mohammed Shia al-Sudani.

"Alte circa 300 de femei au fost luate în sclavie", a precizat oficialul irakian.

Între 20.000 şi 30.000 de refugiaţi irakieni care fug de insurgenţii sunniţi au reuşit să părăsească zona Muntelui Sinjar, în nordul Irakului, ajungând într-o zonă sigură, anunţă autorităţile irakiene, citate de AFP. Circa 20.000 de membri ai comunităţii yazidi au reuşit să fugă în nord-estul Siriei, după care au revenit în Irak, fiind escortaţi de forţele kurde.

Un oficial kurd a declarat că aproximativ 30.000 de refugiaţi au trecut prin punctul vamal Fishkabour, situat la frontiera dintre Irak şi Siria.

Statele Unite au bombardat poziţii ale insurgenţilor sunniţi, în nordul Irakului, pentru a proteja creştinii din comunitatea yazidi, care se refugiaseră în zona Muntelui Sinjar.

Avioane militare americane şi britanice au lansat alimente şi echipamente destinate membrilor comunităţii yazidi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici