Insurgenţii talibani au difuzat o înregistrare video cu ostatici din Statele Unite şi Australia

Insurgenţii talibani afgani au difuzat, miercuri, o înregistrare video în care apar doi ostatici, un american şi un australian, care cer guvernelor ţărilor din care provin să negocieze un schimb de prizonieri, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1058 afișări
Imaginea articolului Insurgenţii talibani au difuzat o înregistrare video cu ostatici din Statele Unite şi Australia

Insurgenţii talibani au difuzat o înregistrare video cu ostatici din Statele Unite şi Australia

Kevin King, profesor la Universitatea americană din Kabul, şi colegul lui australian Timothy Weeks au fost răpiţi în august 2016.

În înregistrarea video, cei doi ostatici cer Statelor Unite şi Australiei să aprobe eliberarea unor prizonieri talibani în schimbul lor.

Înregistrarea video, a cărei autenticitate nu a fost confirmată încă, a fost difuzată de purtătorul de cuvânt al Mişcării talibanilor afgani.

În ianuarie, talibanii au eliberat doi ostatici, după o înregistrare video difuzată cu câteva luni înainte.

Statele Unite pregătesc o nouă strategie în Afganistan, care ar putea include suplimentarea efectivelor cu 3.000-5.000 de militari.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici