Întâlnire de urgenţă SUA, Japonia, Coreea de Sud pe tema testului nuclear din Coreea de Nord

Reprezentanţii Statelor Unite ale Americii, Coreei de Sud şi Japoniei s-au întâlnit pe tema tensiunilor nucleare din Coreea de Nord, anunţă Reuters.

15449 afișări
Imaginea articolului Întâlnire de urgenţă SUA, Japonia, Coreea de Sud pe tema testului nuclear din Coreea de Nord

Oficiali din SUA, Coreea de Sud şi Japonia s-au întâlnit vineri la Seul pentru discuţii despre Coreea de Nord, în contextul în care există semne că ţara izolată se pregăteşte să efectueze un test nuclear pentru prima dată din 2017.

Reprezentantul special al SUA, Sung Kim, s-a întâlnit cu omologii săi sud-coreean şi japonez, Kim Gunn şi Funakoshi Takehiro. Se pare că Nordul îşi pregăteşte situl de testare de la Punggye-ri pentru al şaptelea test nuclear al său.

Ne pregătim pentru toate situaţiile neprevăzute în strânsă coordonare cu aliaţii noştri japonezi şi coreeni", a declarat Kim la începutul întâlnirii.

În acest an, Coreea de Nord a testat mai multe rachete balistice, inclusiv una despre care se crede că este cea mai mare rachetă balistică intercontinentală, încălcând sancţiunile ONU.

Vrem să îi spunem clar RPDC că activităţile sale ilegale şi destabilizatoare au consecinţe şi că lumea nu va accepta aceste acţiuni ca fiind normale", a declarat emisarul american, referindu-se la Coreea de Nord.

Noul emisar al Coreei de Sud, Kim Gunn, a declarat că „urmărirea neîncetată a armelor nucleare de către Coreea de Nord nu va face decât să întărească descurajarea noastră".

„Cursul pe care Pyongyang se angajează în prezent are o singură destinaţie inevitabilă: reducerea securităţii pentru Coreea de Nord însăşi", a declarat diplomatul sud-coreean.

Japonezul Funakoshi a subliniat necesitatea coordonării, promiţând să „consolideze descurajarea regională, inclusiv cooperarea trilaterală în materie de securitate".

Săptămâna trecută, Statele Unite au cerut mai multe sancţiuni ONU împotriva Coreei de Nord din cauza lansărilor de rachete balistice, dar China şi Rusia s-au opus prin veto, divizând public Consiliul de Securitate al ONU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici