ÎNTÂLNIRE ISTORICĂ. Papa Francisc, faţă în faţă cu Patriarhul Kirill, pe aeroportul din Havana

Papa Francisc şi Patriarhul Kirill al Rusiei se întâlnesc astăzi pe teren neutru, în Cuba, ţară majoritar catolică, dar până nu de mult aflată sub influenţa Moscovei.

6985 afișări
Imaginea articolului ÎNTÂLNIRE ISTORICĂ. Papa Francisc, faţă în faţă cu Patriarhul Kirill, pe aeroportul din Havana

ÎNTÂLNIRE ISTORICĂ. Papa Francisc faţă în faţă cu Patriarhul Kiril, pe aeroportul din Havana (Imagine: fatherdavidbirdosb.blogspot.com)

Potrivit AFP, cei doi mari lideri ai bisericii creştine vor avea o întâlnire de aproximativ două ore, faţă în faţă, pe aeroportul din Havana. 

La sosire, Patriarhu Kirill, care a venit la bordul unui avion al guvernului rus, a fost întâmpinat de preşedintele cubanez Raul Castro. Patriarhul rus începe în Cuba un turneu în America Latină de 11 zile, pe parcursul căruia va merge şi în Paraguay şi Brazilia.

Papa Francisc, care vizitează Cuba în drum spre Mexic, a declarat, într-un interviu pentru Corriere della Sera, că ”Rusia poate da mult” pentru pacea mondială şi a evidenţiat existenţa unor anumite "convergenţe” între Vatican şi Moscova în ceea ce priveşte conflictele din lumea arabă.

Suveranul Pontif a mărturisit că, la întâlnirea de la Havana, ar dori să-i întâlnească şi să-i "îmbrăţişeze din nou pe fraţii ortodocşi” şi a dezvăluit că pentru ca această întrevedere să aibă loc "au fost doi ani de tratative în secret, bine conduse de episcopi competenţi”.

 

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici