Intensitatea uraganului Dorian s-a diminuat, dar furtuna continuă să ameninţe coasta de est a Statelor Unite

Meteorologii preconizează că uraganul Dorian va urma în cursul nopţii de miercuri spre joi o traiectorie paralelă cu coasta de est a statului Florida, îndreptându-se spre Georgia, după ce anterior a provocat distrugeri masive în arhipelagul Bahamas, informează agenţia de ştiri Dpa.

648 afișări
Imaginea articolului Intensitatea uraganului Dorian s-a diminuat, dar furtuna continuă să ameninţe coasta de est a Statelor Unite

Intensitatea uraganului Dorian s-a diminuat, dar furtuna continuă să ameninţe coasta de est a Statelor Unite

Intensitatea furtunii a scăzut miercuri la nivelul unui uragan de categoria 2, a anunţat Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) din SUA, precizând că viteza vântului generat de furună se ridică în acest moment până la 165 de km/h.

După ce a provocat distrugeri masive şi cel puţin şapte decese, uraganul se afla miercuri seară la aproximativ 185 de kilometri est de oraşul american Jacksonville, meteorologii estimând că furtuna nu va afecta direct statul Florida.

Ken Graham, directorul NHC, a declarat că se înregistrează o îmbunătăţire a condiţiilor în Florida, dar o înrăutăţire a condiţiilor pentru Georgia şi Carolina de Sud şi Nord.

Centrul furtunii ar urma să ajungă miercuri spre joi în dreptul coastelor statului Georgia, iar începând de joi şi până vineri s-ar putea îndrepta spre Carolina de Sud şi de Nord.

"Este de aşteptat o diminuare lentă în următoarele zile”, a transmis centrul, precizând: "Cu toate acestea, Dorian va rămâne un uragan puternic în tot acest timp".

Valuri de furtună majore sunt preconizate să se înregistreze de-al lungul coastei de nord-est a Floridei, cât şi pe coastele statelor Georgia şi Carolina de Sud şi de Nord, "indiferent de traiectoria exactă a centrului (uraganului) Dorian", a avertizat NHC.

În timp ce situaţia în cea mai mare parte a statului Florida a revenit la normal, locuitorii din Carolina de Sud şi Carolina de Nord au fost sfătuiţi să se pregătească de posibilitatea ca uraganul să se îndrepte direct spre cele două state.

Taguri:
sua,
uragan,
calamităţi

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici