Interpol: Dispariţia avionului Malaysia Airlines NU pare să fie provocată de un ATAC TERORIST. Este vorba despre trafic de fiinţe umane

Secretarul general al Interpol, Ronald K. Noble, a declarat marţi că "pista teroristă se îndepărtează", în ancheta privind dispariţia avionului companiei Malaysia Airlines

9078 afișări
Imaginea articolului Interpol: Dispariţia avionului Malaysia Airlines NU pare să fie provocată de un ATAC TERORIST. Este vorba despre trafic de fiinţe umane

Interpol: Dispariţia avionului Malaysia Airlines NU pare să fie provocată de un ATAC TERORIST (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Cu cât avem mai multe informaţii, cu atât suntem mai înclinaţi să conchidem că nu este vorba despre un incident terorist", a declarat Noble.

"Este vorba despre trafic de fiinţe umane", a adăugat el, referindu-se la prezenţa la bordul avionului a cel puţin două persoane care s-au îmbarcat cu paşapoarte europene false.

"Avem din ce în ce mai multe certitudini că aceşti indivizi nu sunt terorişti", a asigurat el.

"Graţie presei am aflat cine era pe lista de îmbarcare şi am ştiut imediat că sunt paşapoarte furate", a precizat el.

Potrivit lui Noble, cei doi călători care circulau cu paşapoarte furate, austriac şi italian, sunt doi iranieni care au călătorit de la Doha la Kuala Kumpur cu paşapoartele lor iraniene. Ei au folosit paşapoartele europene furate în momentul îmbarcării în Malaysia.

Interpol a oferit două nume "care figurau pe paşapoartele iraniene", fără certitudinea că acestea corespund cu cei doi pasageri. Este vorba despre Puri Nur Mohammad, în vârstă de 19 ani, şi de Delavar Seyed Mohammad Reza, în vârstă de 30 de ani.

Fotografiile lor au fost prezentate pentru scurt timp pe ecran, dar Interpol a refuzat să spună cum sau unde au fost capturate.

"Acum, că se cunoaşte identitatea persoanelor, se ştie că ele părăseau Kuala Lumpur pentru a obţine statut de refugiat şi am putea să ne focalizăm asupra bandei criminale care le-a permis să călătorească", a subliniat el.

Malaysia a lansat o anchetă pentru terorism după ce a descoperit că doi pasageri s-au îmbarcat cu paşapoarte furate în Thailanda.

Poliţia thailandeză a anunţat, la rândul său, o anchetă pentru un posibil trafic de paşapoarte.

Avionul Boeing 777-200 al Malaysia Airlines, care a dispărut în noaptea de vineri spre sâmbătă, transporta 239 de persoane, dintre care doi copii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici