Întors din Rusia, Kim Jong Un i-a scris lui Xi Jinping. Ce i-a trasmis liderului de la Beijing

Prospăt întors după o vizită în Rusia unde a discutat şi a cinat cu Vladimir Putin, Kim Jong Un i-a scris lui Xi Jinping.

5364 afișări
Imaginea articolului Întors din Rusia,  Kim Jong Un i-a scris lui Xi Jinping. Ce i-a trasmis liderului de la Beijing

Întors din Rusia, Kim Jong Un i-a scris lui Xi Jinping. Ce i-a trasmis liderului de la Beijing

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a promis să promoveze relaţiile de cooperare cu China într-o scrisoare adresată preşedintelui Xi Jinping, a relatat duminică presa de stat nord-coreeană KCNA.

Scrisoarea a fost un răspuns la felicitările trimise de Xi pentru aniversarea fondării Nordului în această lună, în care preşedintele chinez şi-a exprimat dorinţa de a consolida comunicarea strategică şi cooperarea la nivel de lucru.

"Cred ... că ... relaţiile de prietenie şi cooperare dintre RPDC şi China se vor dezvolta în mod constant în conformitate cu cerinţele noii ere şi cu dorinţa celor două popoare în viitor", a spus Kim în scrisoarea trimisă.

Scrisoare vine şi după o vizită comună a unui delegaţii chineze şi ruse în Coreea în luna iulie. Atunci Kim Jong Un i-a dus pe înalţii oficiali chinezi şi ruşi la o paradă şi o expoziţie de arme.

Totuşi, Xi Jinping, a declarat, sâmbătă, ca se gândeşte serios să meargă în vizită în Coreea de Sud în sprijinul unui efort de a promova pacea şi securitatea în Peninsula Coreeană, în ciuda faptului că regimul chinez este cel mai mare susţinător al celui de la Phenian.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici