VIDEO   Inundaţii în centrul Italiei: cel puţin nouă oameni au murit. Expertă: „Este un fenomen ireversibil, o mostră a ceea ce va fi viitorul nostru”

Cel puţin nouă persoane au fost ucise de ploile torenţiale din timpul nopţii şi de inundaţiile din regiunea Marche din centrul Italiei, au anunţat vineri autorităţile, în timp ce salvatorii au continuat să caute patru persoane încă dispărute relatează Reuters.

2794 afișări
Imaginea articolului Inundaţii în centrul Italiei: cel puţin nouă oameni au murit. Expertă: „Este un fenomen ireversibil, o mostră a ceea ce va fi viitorul nostru”

FOTO Twitter

În Cantiano, un sat situat în apropiere de regiunea vecină Umbria, locuitorii curăţau noroiul de pe străzi, arată imaginile Reuters, după ce torenţii au măturat mai multe oraşe.

Aproximativ 400 de milimetri de ploaie au căzut în două-trei ore, a declarat agenţia de protecţie civilă, o treime din cantitatea primită de obicei într-un an.

"A fost ca un cutremur", a declarat Ludovico Caverni, primarul din Serra Sant'Abbondio, un alt sat afectat de inundaţii, pentru radioul de stat RAI.

Şeful agenţiei naţionale de protecţie civilă, Fabrizio Curcio, s-a întâlnit cu autorităţile locale din capitala Marche, Ancona, pentru a evalua pagubele, în timp ce şefii partidelor care fac campanie electorală pentru alegerile din 25 septembrie din Italia şi-au exprimat solidaritatea.

Imagini difuzate de pompieri au arătat salvatori pe plute care încercau să evacueze oameni în oraşul balnear Senigallia, în timp ce alţii încercau să cureţe de dărâmături un pasaj subteran.

Paola Pino d'Astore, expert la Societatea Italiană de Geologie a Mediului (SIGEA), a declarat pentru Reuters că inundaţiile se datorează schimbărilor climatice şi nu sunt uşor de prevăzut.

"Este un fenomen ireversibil, o mostră a ceea ce va fi viitorul nostru", a spus ea.

 

Aproximativ 300 de pompieri acţionează în prezent în zonă şi au salvat zeci de persoane care s-au urcat peste noapte pe acoperişuri şi în copaci pentru a scăpa de inundaţii, a precizat brigada de pompieri.

Stefano Aguzzi, şeful protecţiei civile din cadrul guvernului regional din Marche, a declarat că ploaia torenţială a fost mult mai puternică decât fusese prognozat.

"Am primit o alertă normală pentru ploi, dar nimeni nu s-a aşteptat la aşa ceva", a declarat el reporterilor.

Enrico Letta, liderul Partidului Democrat de centru-stânga, a declarat că va suspenda campania electorală în Marche "în semn de doliu" şi pentru a permite activiştilor săi locali să participe la eforturile de ajutorare a comunităţilor afectate de inundaţii.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
italia,
inundatii,
decese

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici