Inundaţii în nordul Germaniei. Nivelul râului Elba a crescut cu peste 5 metri faţă de nivelul normal

O furtună a lovit zonele de coastă din nordul Germaniei, perturbând serviciile feroviare şi provocând avertismente de inundaţii, inclusiv în oraşul-port Hamburg.

1890 afișări
Imaginea articolului Inundaţii în nordul Germaniei. Nivelul râului Elba a crescut cu peste 5 metri faţă de nivelul normal

Sursa foto: Mediafax Foto

Celebra piaţă de peşte din Hamburg a fost inundată, deoarece nivelul apei din râul Elba, care se varsă în Marea Nordului, a crescut cu 5,2 metri peste nivelul normal.

Serviciul meteorologic german a emis o avertizare pentru vânt cu forţă de uragan în nord, care ar putea atinge viteze de aproape 100 de kilometri pe oră.

Pompierii din Hamburg au răspuns la 450 de apeluri de urgenţă în noaptea dintre sâmbătă spre duminică.

Copacii căzuţi, care blocaseră căile ferate şi drumurile, au fost curăţaţi, iar doi bărbaţi au fost salvaţi după ce o barcă a rămas blocată sub un pod din nordul oraşului, au anunţat serviciile de urgenţă într-un comunicat citat de Reuters.

Radioul public german NDR a declarat că mai multe comunităţi din apropierea oraşului Wismar, la est de Hamburg, au suferit pene de curent.

Operatorul feroviar Deutsche Bahn a fost nevoit să suspende mai multe linii în nord.

Inundaţiile îi îngrijorează pe germani mai ales după ce, în luna iulie a anului trecut, apele au omorât aproximativ 170 de persoane ce locuiau în landurile Renania-Palatinat şi Renania de Nord-Westfalia. Mii de case şi zeci de poduri au fost distruse de intemperii, mai bine de 40.000 de persoane fiind grav afectate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici