Inundaţii la Montreal şi pană de electricitate la Toronto

Frigul polar care s-a abătut asupra unei părţi a Canadei de trei zile a provocat vineri inundaţii în Montreal şi o pană de electricitate majoră la Toronto, după o defecţiune produsă în reţeaua de canalizare.

83 afișări
Imaginea articolului Inundaţii la Montreal şi pană de electricitate la Toronto

Inundaţii la Montreal şi pană de electricitate la Toronto

La Toronto, circa 100.000 de persoane au rămas fără curent electric şi încălzire timp de aproximativ 12 ore, la minus 18 grade Celsius, din cauza unei pene cauzate de spargerea unei ţevi, a declarat compania Toronto Hydro.

Jumătate dintre abonaţi au primit curent electric abia către sfârşitul dimineţii, dar situaţia rămâne haotică în mare parte a oraşului, unde semafoarele nu funcţionează şi mai multe staţii de metrou au fost închise. Autorităţile speră într-o revenire la normal până la sfârşitul zilei.

La Montreal, străzile din centrul oraşului au fost acoperite cu peste 30 de centimetri de apă, iar o arteră rutieră a fost închisă din cauza unei defecţiuni produse la canalizare din cauza frigului. În timpul nopţii s-au înregistrat minus 26 de grade Celsius la Montreal, dar au fost resimţite minus 35 de grade Celsius din cauza vântului, potrivit serviciului de meteorologie canadian.

În La Tuque, situat la 280 de kilometri nord-est de Montreal, mercurul termometrelor a ajuns la minus 44 de grade Celsius în timpul nopţii.

Cum majoritatea caselor şi locuinţelor din Quebec se încălzesc cu electricitate, compania publică din provincie, Hydro-Quebec, a fost nevoită să ceară populaţiei să îşi diminueze consumul de energie, reţeaua sa abia răspunzând cererii, care a atins un record vineri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici