Inundaţiile au creat în Australia o vastă "insulă interioară"

Mii de persoane erau în continuare izolate, duminică, în urma inundaţiilor care afectează nord-estul Australiei, transformat potrivit autorităţilor într-o vastă "insulă interioară".

14 afișări
Imaginea articolului Inundaţiile au creat în Australia o vastă "insulă interioară"

Inundaţiile au creat în Australia o vastă "insulă interioară" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Creşterea apelor s-a stabilizat în cursul nopţii, operaţiunile de curăţare şi de evacuare a locuitorilor au putut începe, a anunţat Serviciul de Urgenţe (SES).

Conform purtătorului de cuvânt al SES, Greg Slater, aproximativ 20.000 de persoane care trăiesc în localităţi mici erau în continuare izolate de inundaţii şi starea de catastrofă naturală a fost proclamată în nord-vestul ţării şi Queensland.

"Ne concentrăm eforturile asupra acestor localităţi în ceea ce priveşte aprovizionarea şi asistenţa medicală", a declarat purtătorul de cuvânt pentru Sky News.

Două persoane au murit în urma inundaţiilor.

Premierul din New South Wales, Nathan Rees, care a survolat duminică zona sinistrată, a apreciat că este dificil de întocmit o estimare a amplorii inundaţiilor, chiar şi prin survolarea zonelor.

"Este o insulă interioară şi se pot vedea vite izolate, oraşe izolate şi te întrebi până unde se va ajunge", a declarat el.

În februarie, zone vaste din Queensland au fost deja declarate în stare de catastrofă naturală, după ploile ciclonice care au avariat aproximativ 3.000 de locuinţe dintr-o zonă de peste un milion de kilometri pătraţi. Luna trecută, regiunea a fost din nou afectată de inundaţii, care s-au soldat cu mai multe victime.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

ŞTIRILE ZILEI

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici