Inundaţiile continuă să facă victime în India. Bilanţ: 139 de morţi

Cel puţin 139 de persoane au murit din cauza inundaţiilor din ultimele zile din statele Bihar şi Uttar Pradesh din nordul Indiei, au informat oficiali locali, citaţi de site-ul Al Jazeera.

158 afișări
Imaginea articolului Inundaţiile continuă să facă victime în India. Bilanţ: 139 de morţi

Inundaţiile continuă să facă victime în India. Bilanţ: 139 de morţi

Sezonul musonic din India, care începe în iunie, de obicei se retrage până la începutul lunii septembrie, dar ploile abundente au continuat în unele părţi ale ţării în acest an, provocând inundaţii.

Potrivit Departamentului Indian de Meteorologie (IMD), actualul sezon musonic a fost cel mai ploios din 1994, iar anul acesta s-a prelungit mai mult decât de obicei.

Autorităţile locale au informat că 111 persoane au murit în Uttar Pradesh şi alte 28 în Bihar în ultimele patru zile.

Aproximativ 900 de deţinuţi au fost mutaţi dintr-o închisoare din districtul Ballia, din Uttar Pradesh, „pentru a li se asigura siguranţa şi sănătatea”, după ce penitenciarul a fost inundat.

Capitala statului Bihar, Patna, în care locuiesc aproximativ două milioane de oameni, a fost puternic afectată de ploile abundente, apele inundând străzi şi case, magazine şi chiar secţiile unui spital. În unele zone autorităţile au utilizat bărci pentru salvarea localnicilor.

Taguri:
india,
inundaţii,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici