Ion Mihai Pacepa cere Gardienilor Revoluţiei din Iran să apere poporul, nu "tiranul"

Ion Mihai Pacepa îndeamnă Gardienii Revoluţiei Islamice din Iran, într-o scrisoare deschisă publicată vineri de site-ul The American Spectator, să îi urmeze exemplul şi să apere poporul, nu "tiranul", făcând o comparaţie cu regimul comunist al lui Nicolae Ceauşescu.

156 afișări
Imaginea articolului Ion Mihai Pacepa cere Gardienilor Revoluţiei din Iran să apere poporul, nu "tiranul"

Ion Mihai Pacepa (Imagine: Wikipedia)

"Fac apel la voi, generali ai Gardienilor Revoluţiei Islamice, Pasdaran: Faceţi ce am făcut eu! Apăraţi poporul, nu tiranul. Sunt un general de două stele şi am fost odată în fruntea versiunii comuniste româneşti a Pasdaran, Securitatea, şi am învăţat prin propriile suferinţe că nici un tiran nu poate ţine pentru totdeauna înlănţuit poporul unei ţări", a afirmat Pacepa.

Subliniind că el a fost "în situaţia lor", Pacepa a comparat revoltele stradale din România din decembrie 1988 împotriva dictatorului Ceauşescu cu manifestaţiile actuale din Iran împotriva dictatorului lor "similar lui Hitler", în urma unor alegeri fraudate. "Ca şi Ahmadinejad, Ceauşescu a ordonat de asemenea forţelor sale de securitate să deschidă focul împotriva populaţiei", a continuat fostul ofiţer de informaţii. Pacepa a amintit că în ziua de Crăciun a lui 1989, Ceauşescu a fost executat pentru genocid de către propriul lui popor şi a apreciat că în prezent România este un "membru prosper al Uniunii Europene".

"Ahmadinejad este istorie", a afirmat Pacepa, care a adăugat că, într-un viitor destul de apropiat, acesta "va avea aceeaşi soartă cu cea a lui Ceauşescu". Potrivit lui Pacepa, "în era geopolitică a (serviciului de socializare online) Twitter - când şapte din zece iranieni deţin un telefon mobil - nu ai unde să te ascunzi". El i-a avertizat pe generali că dacă vor ordona subordonaţilor lor să tragă în persoane, crima lor va fi "bine documentată" cu mii de fotografii la un nou proces de la Nuremberg.

Fostul ofiţer român de securitate a apreciat în acelaşi timp că, în cazul în care generalii iranieni se "rup de trecut şi se alătură viitorului, energia eliberată a poporului iranian, înlănţuită prea mult timp, va transforma ţara într-o democraţie explozivă", de care urmaşii acestora vor fi mândri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici