Iordania a dejucat un complot susţinut de Iran pentru a destabiliza ţara - surse

  • Arme trimise de grupări insurgente susţinute de Iran au fost găsite în Iordania.
  • Acestea ar fi urmat să fie folosite de opozanţii monarhiei spre a destabiliza regatul.
Urmărește
616 afișări
Imaginea articolului Iordania a dejucat un complot susţinut de Iran pentru a destabiliza ţara - surse

Iordania a dejucat un complot susţinut de Iran pentru a destabiliza ţara - surse

Iordania a dejucat un complot condus de Iran pentru a introduce arme în regatul aliat al SUA spre a-i ajuta pe opozanţii monarhiei să comită acte de sabotaj.

Armele au fost trimise de miliţiile susţinute de Iran în Siria către o celulă a Frăţiei Musulmane din Iordania care are legături cu aripa militară a grupării palestiniene Hamas, au declarat două surse iordaniene pentru Reuters.

Armele au fost confiscate după ce membrii celulei, cetăţeni iordanieni de origine palestiniană, au fost arestaţi la sfârşitul lunii martie.

Cele două surse iordaniene, care au solicitat anonimatul pentru a discuta chestiuni de securitate, au refuzat să spună ce acte de sabotaj ar fi fost planificate, citând investigaţii în curs de desfăşurare şi operaţiuni secrete.

Scopul complotului a fost destabilizarea Iordaniei, ţară care găzduieşte o bază militară americană şi are graniţe comune cu Israelul, precum şi cu Siria şi Irak, ambele cu miliţii susţinute de Iran.

Sursele nu au precizat ce arme au fost confiscate.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici