Iordania anunţă că aproximativ 300 de voluntari ai organizaţiei umanitare "Căştile albe" din Siria pleacă spre vest

Aproximativ 300 de voluntari ai organizaţiei umanitare siriene "Căştile albe" şi familiile lor, care au fugit din Siria în Iordania acum trei luni, au plecat pentru a se refugia în ţările occidentale in baza unui acord sponsorizat de ONU, au anunţat miercuri autorităţile iordaniene, relatează Reuters.

491 afișări
Imaginea articolului Iordania anunţă că aproximativ 300 de voluntari ai organizaţiei umanitare "Căştile albe" din Siria pleacă spre vest

Iordania anunţă că aproximativ 300 de voluntari ai organizaţiei umanitare "Căştile albe" din Siria pleacă spre vest

În luna iulie, voluntarii care operau în zone controlate de rebeli au fugit din armatele guvernamentale siriene sprijinite de ruşi şi au trecut frontiera prin zona Înălţimilor Golan, ocupată de israelieni, şi s-au refugiat în Iordania, cu ajutorul soldaţilor israelieni şi a puterilor occidentale.

Primul ministru israelian, Benjamin Netanyahu, a spus atunci că a ajutat la evacuarea acestora la cererea preşedintelui american Donald Trump şi a altor lideri şi că există temeri că vieţile lor sunt în pericol.

Iordania i-a acceptat din motive umanitare, după ce a obţinut garanţii scrise că li se va acorda azil în Canada, Germania şi Marea Britanie, au afirmat oficialii iordanieni.

"Căştile albe", cunoscute oficial precum Apărarea Civilă Siriană, au fost creditate cu salvarea a mii de oameni în zonele ocupate de insurgenţi susţinuţi de către guvernul sirian şi forţele ruseşti în războiul civil cu care se confruntă Siria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici