Iordania neagă acuzaţiile din raportul HRW privind deţinuţii transferaţi de CIA

Guvernul iordanian a calificat drept "eronat" un raport al organizaţiei pentru apărarea drepturilor omului, Human Rights Watch, potrivit căruia CIA ar fi tranferat în secret cel puţin 14 presupuşi terorişti în Iordania, între 2001 şi 2004.

14 afișări
Imaginea articolului Iordania neagă acuzaţiile din raportul HRW privind deţinuţii transferaţi de CIA

Iordania neagă acuzaţiile din raportul HRW privind deţinuţii transferaţi de CIA (Imagine: Mediafax Foto)

"Acest raport este eronat şi inexact. Se bazează pe afirmaţii individuale şi emite concluzii false şi lipsite de obiectivitate" a declarat ministrul Informaţiilor, Nasser Jawdeh, în cadrul unui comunicat.

"Guvernul iordanian speră că pe viitor, acest gen de rapoarte vor fi fondate pe informaţii exacte şi obiective, în loc să preia informaţii individuale pe care să le considere drept adevăr", a precizat ministrul.

În cadrul raportului, organizaţia internaţională HRW susţine că un grup de state a primit deţinuţii transferaţi de SUA, în perioada 2001-2004, dar "niciunul dintre acestea nu a avut mai mulţi deţinuţi ca Iordania".

Suspecţii, de diverse naţionalităţi, au fost interogaţi şi torturaţi de serviciile secrete iordaniene, se mai arată în raport. În plus, sunt aduse în atenţie cazurile altor opt deţinuţi care nu erau cunoscute până în prezent.

Ministrul iordanian a respins acuzaţiile aduse de HRW şi a ţinut să sublinieze că ţara sa este semnatară a convenţiilor ONU care interzic tortura. " Membrii ai grupărilor teroriste vor să transforme regatul iordanian într-o ţintă şi oferă informaţii false organizaţiilor pentru drepturile omului, îngreunând astfel eforturile pentru combaterea terorismului", a conchis Jawdeh.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici