Ipoteza presiunilor asupra piloţilor avionului prezidenţial polonez, neconfirmată

Ipoteza conform căreia piloţii avionului preşedintelui Poloniei, Lech Kaczynski, ar fi fost supuşi presiunilor înainte de prăbuşirea la Smolensk (Rusia) încă nu se confirmă, a declarat procurorul general al Poloniei, Andrej Seremet.

34 afișări
Imaginea articolului Ipoteza presiunilor asupra piloţilor avionului prezidenţial polonez, neconfirmată

Ipoteza presiunilor asupra piloţilor avionului prezidenţial polonez, neconfirmată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În etapa actuală a anchetei, nu există informaţii în acest sens", a declarat procurorul răspunzând unei întrebări privind eventualele presiuni la care ar fi fost supuşi piloţii avionului prezidenţial polonez.

Procurorul a precizat că experţii analizează zgomote de fond pe înregistrările conversaţiilor piloţilor pentru a stabili dacă au existat sugestii la adresa acestora.

Presa poloneză evocă ipoteza conform căreia una din posibilele cauze ale accidentului ar fi presiunile exercitate asupra piloţilor pentru a ateriza la timp pe aeroportul din Smolensk.

Delegaţia poloneză, avându-l în frunte pe preşedintele Lech Kaczynski, urma să participe la ceremoniile de comemorare a 70 de ani de la executarea a 22.000 de ofiţeri polonezi de către trupele sovietice.

Avionul prezidenţial polonez s-a prăbuşit sâmbătă, înainte de aterizarea la Smolensk, toţi cei 96 de pasageri aflaţi la bord pierzându-şi vieţile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici