Irak: Atacurile americane împing guvernul să pună capăt misiunii coaliţiei conduse de SUA

Loviturile repetate ale SUA împotriva grupărilor armate susţinute de Iran în Irak împing guvernul de la Bagdad să pună capăt misiunii coaliţiei conduse de Statele Unite în această ţară, a declarat joi purtătorul de cuvânt militar al premierului, Yahya Rasool.

3614 afișări
Imaginea articolului Irak: Atacurile americane împing guvernul să pună capăt misiunii coaliţiei conduse de SUA

Irak: Atacurile americane împing guvernul să pună capăt misiunii coaliţiei conduse de SUA

Armata americană a arătat că a ucis, miercuri, un comandant al Kataib Hezbollah, o grupare armată susţinut de Iran în Irak pe care Pentagonul o acuză de atacuri asupra militarilor săi, notează Reuters.

Potrivit lui Rasool, coaliţia condusă de SUA "a devenit un factor de instabilitate şi ameninţă să angreneze Irakul în conflicte".

Coaliţia militară internaţională condusă de SUA în Irak a fost înfiinţată pentru a lupta împotriva Statului Islamic. Statele Unite au 2.500 de soldaţi în Irak, care consiliază şi asistă forţele locale pentru a preveni o reapariţie a grupării.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici