Irak: O femeie recruta sinucigaşe pentru atentate organizând violuri împotriva lor (Video)

O femeie suspectată de recrutarea a peste 80 de femei pentru a comite atentate sinucigaşe cu bombă în Irak a mărturisit că orchestra violuri împotriva lor, pentru a le putea convinge că martiriul era singura cale de a scăpa de ruşine, relatează Sky News.

84 afișări
Imaginea articolului Irak: O femeie recruta sinucigaşe pentru atentate organizând violuri împotriva lor (Video)

Irak: O femeie recruta sinucigaşe pentru atentate organizând violuri împotriva lor (Imagine: Sky News)

Samira Jassam, în vârstă de 51 de ani, a fost arestată de poliţia irakiană şi a mărturisit că recruta femei pentru care orchestra zeci de violuri. Într-un clip video, realizat de poliţie, aceasta explică cum le pregătea mental pe femei pentru operaţiuni şi cum le încredinţa teroriştilor, care le furnizau substanţe explozive şi apoi le conduceau la ţintele lor.

În numeroase locuri din Irak, inclusiv în regiunea conservatoare Diyala, victima unui viol poate fi exclusă de familie şi deveni o paria în societate.

"Am arestat-o pe Samira Jassim, cunoscută şi ca Um al-Mumenin - Mama Credincioaselor - care se face vinovată de recrutarea a 80 de femei", a declarat general-maiorul Qassim Atta. "Ea a recunoscut că a comis aceste acţiuni şi a confirmat că 28 dintre tentative au avur loc chiar în bastionul teroriştilor", a declarat acesta.

Jassim a fost arestată la 21 ianuarie. Ea este bănuită că ar avea legături cu gruparea insurgentă Ansar al-Sunnah. Două dintre atacurile pentru care şi-a asumat responsabilitatea au avut loc în provincia Diyala, din centrul Irakului, care este considerată una dintre cele mai periculoase zone din ţară.

Potrivit informaţiilor armatei Statelor Unite, cel puţin 36 de femei au fost implicate în atacuri sinucigaşe cu bombă, în cursul anului 2008. Femeile sunt, adesea, lăsate să treacă prin puncte militare de control fără să fie verificate, lucru care le permite să ascundă substanţe explozive sub rochiile tradiţionale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici