Iran: Consiliul Gardienilor Constituţiei a exclus posibilitatea anulării alegerilor - VIDEO

Consiliul Gardienilor Constituţiei a exclus marţi posibilitatea anulării alegerilor prezidenţiale din Iran, aşa cum solicită candidatul opoziţiei, Mir Hossein Moussavi, relatează televiziunea publică iraniană.

29 afișări
Imaginea articolului Iran: Consiliul Gardienilor Constituţiei a exclus posibilitatea anulării alegerilor - VIDEO

Iran: Consiliul Gardienilor Constituţiei exclude posibilitatea anulării alegerilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Din fericire, în cursul recentului scrutin prezidenţial nu am constatat nicio fraudă sau infracţiune majoră. În consecinţă, nu există posibilitatea anulării scrutinului", a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Gardienilor Constituţiei, Abbas Ali Kadkhodaie.

Kadkhodaie susţine că niciuna dintre reclamaţiile candidaţilor nu a fost acceptată de Consiliu.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Gardienilor, care examinează plângerile legate de nereguli la alegerile prezidenţiale din Iran de la 12 iunie, a admis luni că numărul voturilor a depăşit numărul de alegători potenţiali în 50 de districte.

"O plângere comună a candidaţilor este că au existat mai multe buletine de voturi exprimate decât alegători potenţiali în anumite districte. Dar ancheta noastră preliminară arată că cifra anunţată (170 de districte, n.red.) nu este corectă şi că aceasta vizează 50 de districte", a declarat el.

Kadkhodaie a declarat cムacest caz se poate explica prin faptul cムîn anumite oraşe sunt imigranţi sau sunt atracţii turistice.

Iranul are 366 de districte, subdiviziuni administrative ale celor 30 de provincii ale ţării.

Preşedintele Iranului va depune jurământul între 26 iulie şi 19 august

Preşedintele şi membrii noului Guvern iranian vor depune jurământul, în Parlament, între 26 iulie şi 19 august, în urma alegerilor prezidenţiale din 12 iunie, informează agenţia IRNA.

"Parlamentul a fixat perioada 26 iulie - 19 august pentru depunerea jurământului de către preşedinte şi prezentarea noului Cabinet", precizează IRNA.

IRNA nu menţionează numele lui Mahmoud Ahmadinejad, declarat câştigător al controversatului scrutin prezidenţial din 12 iunie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici