Iranienii l-au executat pe unul dintre cei mai prolifici traficanţi de droguri ai regiunii. Era supranumit „Crocodilul Golfului"

Unul dintre cei mai mari traficanţi de droguri din zona Iranului, care era poreclit „Crocodilul Golfului", a fost executat după o operaţiune de capturare care a durat mai mulţi ani, relatează BBC.

7966 afișări
Imaginea articolului Iranienii l-au executat pe unul dintre cei mai prolifici traficanţi de droguri ai regiunii. Era supranumit „Crocodilul Golfului"

sursa FOTO: Profimedia

Iranul a executat un traficant de droguri prolific în regiunea persană, supranumit Crocodilul Golfului, în vârstă de 36 de ani, alături de unul dintre complicii săi, după o operaţiune care dura de câţiva ani, relatează BBC.

Traficantul a fost arestat în timpul unei tentative ce urmărea transportarea a 100 de tone de droguri pe cale maritimă.

În Iran se execută sute de prizonieri în fiecare an. 

Conform organizaţiei Amnesty International, în Iran au fost executate 507 de persoane condamnate în 2017, iar în 2018 numărul a scăzut cu aproximativ 50%, la 253 de prizonieri ucişi, datorită schimbărilor la legea antidrog.

Cu toate acestea, în Iran traficul de droguri la nivel internaţional este pedepsit cu moartea.

Potrivit autorităţilor, traficantul supranumit "Crocodilul Golfului" acţiona sub diferite pseudonime şi era cunoscut drept conducătorul uneia dintre cele mai mari reţele de trafic de stupefiante din regiune. 

Ceilalţi membri ai reţelei au primit pedepse cu închisoare de până la cinci ani sau au fost amendaţi cu sume foarte mari.

Traficanţii au fost acuzaţi şi de spălare de bani, aceştia utilizau câştigurile din vânzarea de stupefiante pentu a achiziţiona proprietăţi imobiliare. Aceste proprietăţi au fost confiscate de guvernul iranian.

Autorităţile au decis să nu dezvăluie identitatea celui supranumit "Crocodilul Golfului", aceştia s-au referit la el cu iniţialele A.Z, iar pe complicele său l-au numit M.H. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici