Iranul a contribuit la planificarea atacului din Israel. Cum au complotat împotriva israelienilor

Potrivit unui articol al Wall Street Joural, atacurile Hamas şi Hezbollah din Israel au fost planificate cu cel puţin o săptămână înainte de Corpul Gărzilor Revoluţionare Iraniene în Beirut, Liban. Iranul devine astfel parte din problemă, fiind un promotor direct al instabilităţii în regiune.

3300 afișări
Imaginea articolului Iranul a contribuit la planificarea atacului din Israel. Cum au complotat împotriva israelienilor

Sursa foto: Hepta

Se pare că Iranul ar fi ajutat organizaţia teroristă Hamas să-şi planifice atacul surpriză asupra Israelului, potrivit unor importanţi membri ai Hamas şi Hezbollah.

Wall Street Journal a raportat duminică că oficialii din Corpul Gărzii Revoluţionare Islamice au aprobat planul Hamas de a ataca Israelul în timpul unei întâlniri la Beirut de săptămâna trecută. Liderii Hamas şi Hezbollah susţin că membrii Corpului Gărzii Revoluţionare Islamice din Iran au lucrat cu Hamas încă din august la planuri de atac aerian, terestru şi maritim.

Un oficial european care lucrează consilier în guvernul sirian a coroborat afirmaţiile liderilor Hamas şi Hezbollah, deşi oficialii americani susţin că nu au dovezi ale implicării Iranului în atacuri.

„Nu avem încă dovezi că Iranul a direcţionat sau a fost în spatele acestui atac, dar există cu siguranţă o legătură între Hamas, Hezbollah şi oficialii de la Teheran”, a declarat duminică secretarul de stat Antony Blinken pentru CNN.

Israelul a acuzat Iranul pentru atacuri.

„Ştim că au fost întâlniri în Siria şi în Liban cu alţi lideri ai armatelor teroriste care înconjoară Israelul. Este evident de înţeles că  reprezentanţii Iranului au încercat să coordoneze aceste grupări pentru a declanşa acţiuni ostile în regiune”, a declarat Gilad Erdan, ambasadorul Israelului la ONU.

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a lăudat atacurile pe reţelele de socializare, afirmând că „regimul sionist va fi eradicat de către poporul palestinian”.

Mulţi analişti au subliniat că atacurile au loc la nici o lună după ce SUA au autorizat dezgheţarea a 6 miliarde de dolari din fonduri iraniene, ca parte a unui acord de schimb de prizonieri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici