Iranul anunţă că va executa un bărbat condamnat că l-a spionat pe Qassem Soleimani pentru CIA

  • Un iranian acuzat că a efectuat activităţi de spionaj în favoarea serviciilor secrete americane şi israeliene asupra fostului comandant Qassem Soleimani a fost condamnat la moarte în Iran
  • Cazul nu are legătură cu uciderea lui Qassem Soleimani, comandant în cadrul Gardienilor Revoluţiei, într-un raid aerian al SUA
  • Administraţia de la Teheran susţine că Mahmoud Mousavi-Majd a transmis informaţii CIA şi Mossad
821 afișări
Imaginea articolului Iranul anunţă că va executa un bărbat condamnat că l-a spionat pe Qassem Soleimani pentru CIA

Iranul anunţă că va executa un bărbat condamnat că l-a spionat pe Qassem Soleimani pentru CIA

Un iranian acuzat că a efectuat activităţi de spionaj în favoarea serviciilor secrete americane şi israeliene asupra fostului comandant militar Qassem Soleimani a fost condamnat la moarte în Iran, dar cazul nu are legătură cu uciderea lui Soleimani într-un raid aerian al SUA, informează Reuters.

Pe 3 ianuarie, Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei iraniene, a fost asasinat în Irak, într-un raid aerian american. Washingtonul susţine că Soleimani a organizat atacuri contra forţelor SUA din Orientul Mijlociu.

"Mahmoud Mousavi-Majd, unul dintre spionii CIA şi Mossad, a fost condamnat la moarte. A transmis informaţii inamicilor despre locul în care era martirul Soleimani", a comunicat marţi Gholamhossein Esmaili, un oficial judiciar iranian.

"A transmis informaţii de securitate agenţiilor de informaţii israeliene şi americane despre forţele armate iraniene, în special despre Gardienii Revoluţiei", a precizat Esmaili, subliniind că sentinţa de condamnare la moarte a lui Mousavi-Majd a fost confirmată de Curtea Supremă de la Teheran şi că execuţia va avea loc "curând".

Autorităţile judiciare din Iran au precizat că Mousavi-Majd nu a fost condamnat în cazul "actului terorist comis de Administraţia SUA", o referire la asasinarea lui Qassem Soleimani în Irak. "Toate procedurile judiciare în cazul acestui spion au fost efectuate cu mult înainte de martiriul lui Soleimani", precizează autorităţile de la Teheran, explicând că Mahmoud Mousavi-Majd a fost arestat în octombrie 2018.

Oficialii iranieni nu au precizat dacă acest caz are legătură cu anunţul făcut în vara anului 2019 de Administraţia Iranului privind arestarea a 17 spioni care colaborau cu Agenţia Centrală pentru Informaţii din SUA (CIA). De asemenea, Teheranul nu precizează dacă acest caz are legătură cu anunţul din februarie privind condamnarea unei persoane care a colaborat cu CIA şi a încercat să ofere informaţii despre programul nuclear iranian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici