Iranul ar putea recurge la atacuri preventive împotriva Israelului

Unii lideri iranieni recomandă un atac preventiv împotriva Israelului pentru a împiedica un raid israelian asupra instalaţiilor nucleare iraniene, a declarat un oficial iranian în cadrul unei întâlniri cu diplomaţi străini organizată la Londra.

15 afișări
Imaginea articolului Iranul ar putea recurge la atacuri preventive împotriva Israelului

Iranul ar putea recurge la atacuri preventive împotriva Israelului

Oficialul iranian, Seyed G. Safavi, a afirmat că recentele ameninţări ale liderilor israelieni au consolidat această poziţie, dar deocamdată conceptul de "atac preventiv" nu există în politica iraniană, relatează Haaretz, în ediţia online.

Safavi este directorul Institutului de Studii Strategice de la Teheran şi consilier al liderului suprem iranian Ali Khamenei. Institutul este subordonat direct biroului lui Khamenei şi Gardienilor Revoluţiei.

Liderii israelieni au aflat de afirmaţiile oficialului iranian şi tratează cu multă atenţie această propunere. Reuniunea de la Londra a abordat mai multe subiecte, inclusiv un posibil atac israelian asupra instalaţiilor nucleare iraniene.

"Recentele declaraţii ale israelienilor şi posibilitatea unui atac împotriva Iranului au stimulat discuţii similare la Teheran", a spus Safavi în cursul reuniunii de la Londra.

Potrivit oficialului iranian, regimul de la Teheran a stabilit o nouă strategie de reacţie la un eventual atac american sau israelian împotriva reactoarelor nucleare. Dacă precedenta strategie prevedea atacuri împotriva Israelului şi intereselor americane din Orientul Mijlociu, noul plan prevede doar atacarea statului evreu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici