Iranul confirmă oficial că avionul ucrainean a fost doborât de două rachete

Autorităţile iraniene au publicat primele informaţii din ancheta privind doborârea avionului de pasageri ucrainean, doborât pe 8 ianuarie, în apropiere de Teheran şi au confirmat că aeronava a fost doborâtă de două rachete, informează Deutsche Welle.

697 afișări
Imaginea articolului Iranul confirmă oficial că avionul ucrainean a fost doborât de două rachete

Iranul confirmă oficial că avionul ucrainean a fost doborât de două rachete

Anchetatorii au informat că avionul a fost doborât de două rachete sol-aer de tip Tor-M1, de fabricaţie sovietică.

Astfel, Iranul confirmă imaginile video publicate de cotidianul The New York Times, care arată cum avionul a fost lovit de două rachete, la interval de 23 de secunde.

Toate cele 176 de persoane aflate la bordul unui avion de tip Boeing 737–800 care zbura de la Teheran spre Kiev au murit după prăbuşirea unei aeronave. Autorităţile iraniene au recunoscut că avionul a fost doborât din greşeală. Zeci de persoane au fost arestate în cadrul investigaţiei.

Avionul a fost doborât în contextul în care Iranul se temea de represalii după ce atacase baze militare din Irak ca ripostă la asasinarea de către SUA a comandantului militar iranian Qassem Soleimani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici