Iranul este nemulţumit de eforturile statelor UE pentru a menţine acordul nuclear

Iranul s-a declarat nemulţumit de eforturile depuse de Germania, Franţa şi Marea Britanie pentru a menţine acordul nuclear, acuzând cele trei state UE că nu adoptă mai multe măsuri practice, relatează site-ul agenţiei Reuters.

280 afișări
Imaginea articolului Iranul este nemulţumit de eforturile statelor UE pentru a menţine acordul nuclear

Iranul este nemulţumit de eforturile statelor UE pentru a menţine acordul nuclear

"Ce au făcugt europenii până acum a fost doar să discute despre poziţii politice, decât să adopte măsuri practice", a declarat duminică ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, adăugând că dacă înţelegerea este importantă pentru UE aceasta trebuie să se pregătească de consecinţe.

Iranul a anunţat că va acorda Uniunii Europene mai multe luni înainte ca Teheranul să decidă dacă se va retrage sau nu din acordul nuclear.

Iranul şi marile puteri din grupul P5+1 (SUA, Marea Britanie, Franţa, Rusia, China şi Germania) au semnat în 2015 un acord privind programul nuclear iranian. În pofida retragerii Washingtonului, Uniunea Europeană, Rusia şi China au indicat că doresc să menţină înţelegerea.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici