Iranul îşi retrage trupele de elită din Siria, pe fondul unei crizei interne

Iranul a retras 275 de membri ai unei unităţi ce desfăşoară o operaţiune secretă în Siria din cauza crizei economice din ţară şi a criticilor dure cu privire la costurile pe care le presupune sprijinul acordat preşedintelui Bashar al-Assad, relatează Sunday Times, în ediţia electronică.

399 afișări
Imaginea articolului Iranul îşi retrage trupele de elită din Siria, pe fondul unei crizei interne

Iranul îşi retrage trupele de elită din Siria, pe fondul unei crizei interne (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bărbaţii aparţin unei brigăzi cunoscute ca Unitatea 400, care face parte din forţa de elită al-Quds şi a luptat alături de aparatul de securitate al lui Assad împotriva rebelilor sunniţi, scrie Sunday Times.

Aceştia au plecat din Siria săptămâna trecută, potrivit unei surse din cadrul serviciilor secrete occidentale, informaţie confirmată de ruda unui ofiţer din cadrul acestei brigăzi.

Retragerea a fost văzută ca un semn de slăbire a încrederii liderilor şiiţi iranieni în capacitatea lui Assad de a supravieţui acestei revolte şi are loc în timp ce Ghidul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, se confruntă cu o provocare neaşteptată, determinată de prăbuşirea monedei iraniene şi proteste de stradă la Teheran.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici