Iranul susţine că a dejucat un act de sabotaj care viza un complex nuclear civil

  • Autorităţile din Iran susţin că au dejucat un "act de sabotaj" care viza un complex nuclear civil.
  • Acţiunea de sabotaj viza un complex nuclear situat în apropiere de Teheran.
548 afișări
Imaginea articolului Iranul susţine că a dejucat un act de sabotaj care viza un complex nuclear civil

Iranul susţine că a dejucat un act de sabotaj care viza un complex nuclear civil

Autorităţile iraniene au anunţat, miercuri, că au dejucat un "act de saboraj" care viza un complex nuclear civil situat în apropiere de Teheran, informează Televiziunea publică iraniană, citată de agenţia Associated Press.
 
Tentativa de sabotaj a vizat un complex nuclear aparţinând Organizaţiei Iraniene pentru Energie Atomică situat în localitatea Karaj, la 40 de kilometri de Teheran.
 
"Acţiunea nu s-a soldat cu victime sau daune materiale şi nu a perturbat programul nuclear iranian", au comunicat autorităţile iraniene.
 
Teheranul nu a oferit detalii despre activităţile desfăşurate în complexul vizat de presupusul act de sabotaj. Un complex nuclear din Karaj a fost vizat de sancţiuni ale Consiliului de Securitate ONU în anul 2007, din cauza presupusei implicări în programul nuclear militar al Iranului.
 
Inspectorii Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) monitorizează activităţile nucleare din Iran.
 
Iranul este suspectat că desfăşoară activităţi nucleare de tip militar, dar Administraţia de la Teheran susţine că scopul programului atomic este strict civil.
 
Iranul şi Statele Unite poartă negocieri indirecte pentru relansarea Acordului nuclear din 2015.
 
Israelul acuză Iranul că vrea să se doteze cu arme nucleare. În ultimul an, Iranul a fost vizat de o serie de acte de sabotaj care au vizat obiective militare şi industriale. Teheranul atribuie incidentele Israelului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici