Iranul susţine că ar fi anunţat atacul asupra Israelului cu 72 de ore înainte

  • Oficiali turci au declarat, duminică, că Iranul ar fi dat un preaviz cu câteva zile înainte de atacul cu drone şi rachete asupra Israelului, spre a permite evitarea victimelor în masă.
  • Un oficial american a negat însă acest lucru.
561 afișări
Imaginea articolului Iranul susţine că ar fi anunţat atacul asupra Israelului cu 72 de ore înainte

Ministrul iranian de Externe, Hossein Amirabdollahian, a declarat, duminică, că Iranul a anunţat cu 72 de ore înainte ţările vecine şi Statele Unite, aliatul Israelului, că va lansa atacurile, ceea ce le-ar fi permis să le contracareze.

Pe de altă parte, Ministerul de Externe al Turciei a declarat că a vorbit atât cu Washingtonul, cât şi cu Teheranul înainte de atac, adăugând că a transmis mesaje în calitate de intermediar pentru a se asigura că ”reacţiile sunt proporţionale”, relatează Reuters.

"Iranul a spus că reacţia va fi un răspuns la atacul Israelului asupra ambasadei sale din Damasc şi că nu va merge mai departe. Eram conştienţi de aceste posibilităţi. Evoluţiile nu au fost o surpriză", a declarat o sursă diplomatică de la Ankara.

Cu toate acestea, un oficial de rang înalt din administraţia preşedintelui american Joe Biden a negat declaraţia lui Amirabdollahian, afirmând că Washingtonul a avut contacte cu Iranul prin intermediari elveţieni, dar nu a primit un preaviz de 72 de ore.

"Acest lucru nu este absolut deloc adevărat", a spus oficialul. "Nu au dat o notificare”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici