Iranul susţine că unii dintre agenţii implicaţi în asasinarea expertului nuclear au fost arestaţi

  • Teheranul susţine că unii indivizi implicaţi în asasinarea savantului Mohsen Fakhrizadeh au fost arestaţi
  • Oficial iranian: Unii suspecţi "au fost identificaţi şi chiar arestaţi"
  • Mohsen Fakhrizadeh, considerat directorul programului nuclear iranian, a fost asasinat pe 27 noiembrie
5367 afișări
Imaginea articolului Iranul susţine că unii dintre agenţii implicaţi în asasinarea expertului nuclear au fost arestaţi

Iranul susţine că unii dintre agenţii implicaţi în asasinarea expertului nuclear au fost arestaţi

Un oficial iranian a declarat, marţi seară, că unele dintre persoanele implicate în asasinarea lui Mohsen Fakhrizadeh, considerat directorul programului nuclear iranian, au fost arestate, informează agenţia Reuters.

"Cei care au comis acest asasinat, dintre care unii au fost identificaţi şi chiar arestaţi de serviciile de securitate, nu vor scăpa de justiţie", a declarat Hossein Amir-Abdollahian, consilier al preşedintelui Parlamentului de la Teheran, într-un interviu acordat postului tv Al-Alam.

Oficialul iranian a precizat că autorităţile de la Teheran au găsit dovezi care ar confirma implicarea Israelului şi a serviciilor secrete americane în asasinarea savantului Mohsen Fakhrizadeh.

La sfârşitul lunii noiembrie, Ali Shamkhani, secretar al Consiliului Suprem pentru Siguranţă Naţională din Iran, afirma că Israelul a utilizat arme dirijate prin satelit pentru asasinarea lui Mohsen Fakhrizadeh. Potrivit oficialului citat, în atac a fost implicat şi grupul disident din exil Mujahedeen e-Khalk. Autorităţile iraniene anunţaseră iniţial că în cursul atacului explodase o camionetă, după care indivizi înarmaţi au deschis focul asupra maşinii în care se afla Mohsen Fakhrizadeh. În atac au fost ucişi şi membri ai dispozitivului de securitate al savantului iranian.

Mohsen Fakhrizadeh a fost asasinat pe 27 noiembrie, într-un atac comis la periferia Teheranului. Mohsen Fakhrizadeh, profesor de fizică şi ofiţer în cadrul Gardienilor Revoluţiei, era considerat directorul programului nuclear iranian. Serviciile secrete din Israel şi din Statele Unite suspectează că Iranul încearcă să fabrice arme nucleare.

Iranul a sesizat Consiliul de Securitate ONU şi a atribuit Israelului asasinarea lui Mohsen Fakhrizadeh, avertizând că va riposta la acţiunile Guvernului israelian şi ale Administraţiei Donald Trump.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iran,
asasinat

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici