Iranul vrea să facă schimb de prizonieri cu SUA. Teheranul se teme pentru siguranţa iranienilor în închisorile americane în timpul pandemiei

Iranul spune că este pregătit să efectueze un schimb de prizonieri cu SUA, deoarece se teme pentru siguranţa şi sănătatea iranienilor din închisorile din SUA în timpul pandemiei de coronavirus, relatează ABC.

513 afișări
Imaginea articolului Iranul vrea să facă schimb de prizonieri cu SUA. Teheranul se teme pentru siguranţa iranienilor în închisorile americane în timpul pandemiei

Iranul vrea să facă un schimb de prizonieri cu SUA. Teheranul se teme pentru siguranţa iranienilor în închisorile americane în timpul pandemiei

Purtătorul de cuvânt al Guvernului din Iran, Ali Rabiei, a spus că SUA nu a răspuns încă cererii.

"Suntem pregătiţi să facem schimb de prizoniri ameriani cu prizonieri iranieni, suntem gata să discutăm problema, dar americanii nu au răspuns încă", a spus Rabiei.

Schimbul dorit de oficialii iranieni este unul fără condiţii speciale.

Ambele ţări au făcut apel la eliberarea prizonierilor din cauza pandemiei. Iranul este cea mai lovită ţară din Orientul Mijlociu în timp ce SUA are ce mai mare număr de infecţii şi decese din lume.

"Washingtonul este conştient de disponibilitatea noastră şi nu cred că va fi nevoie de o a treia ţară să medieze schimbul", a spus Rabiei.

Nu se ştie exact câţi americani are Iranul în custodie, dar printre ei se află Baquer Namazi şi fiul său Siamak Namazi. Baquer Namazi are 83 de ani şi este un cunoscut funcţionar ce a ocupat poziţii importante în Iran.

În schimb SUA are în custodie câteva zeci de iranieni.

Relaţiile dintre cele două ţări sunt tensionate încă din 1979 când a avut loc revoluţia islamică ce a dus la asaltul asupra ambasadei SUA. Recent în ianuarie SUA l-a uscis într-un atac cu drone pe comandantul militar Qassim Soleimani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici