IRC: 11.000 de persoane au fost ucise în Gaza în şase săptămâni, dintre care 40% sunt copii

Gaza a devenit "cea mai mortală zonă de război din lume pentru civili", potrivit Comitetului Internaţional de Salvare. Peste 11.000 de persoane au fost ucise în Gaza în şase săptămâni, dintre care 40% sunt copii.

197 afișări
Imaginea articolului IRC: 11.000 de persoane au fost ucise în Gaza în şase săptămâni, dintre care 40% sunt copii

IRC: 11.000 de persoane au fost ucise în Gaza în şase săptămâni, dintre care 40% sunt copii

Organizaţia spune că peste 11.000 de persoane au fost ucise în Gaza în şase săptămâni, dintre care 40% sunt copii, potrivit NBC News.

Potrivit oficialilor din domeniul sănătăţii din Gaza, bilanţul morţilor a depăşit 14.000, inclusiv peste 5.000 de copii, peste 3.000 de femei şi 201 membri ai personalului medical.

"Acest număr este de peste două ori mai mare decât numărul de persoane ucise în aceeaşi perioadă în Ucraina, Sudan şi Siria la un loc", a precizat IRC într-un comunicat.

Gaza este mai dens populată decât Ucraina, Sudan şi Siria, cu peste 2 milioane de persoane care trăiesc pe o suprafaţă de aproximativ 140 de mile pătrate.

"Modul în care se desfăşoară conflictul este inacceptabil din punct de vedere umanitar", a declarat IRC. "Civilii sunt cei care duc greul".

Pe măsură ce situaţia persistă, personalul IRC şi partenerii nu sunt în măsură să îşi desfăşoare activitatea umanitară, potrivit organizaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici