Irlanda intensifică patrulele de poliţie la frontiera cu Marea Britanie, în contextul finalizării Brexit

  • Poliţia din Irlanda a anunţat că va intensifica misiunile de patrulare în zona frontierei terestre cu provincia britanică Irlanda de Nord.
1536 afișări
Imaginea articolului Irlanda intensifică patrulele de poliţie la frontiera cu Marea Britanie, în contextul finalizării Brexit

Irlanda intensifică patrulele de poliţie la frontiera cu M.Britanie, în contextul finalizării Brexit

Poliţia din Irlanda a anunţat că va intensifica misiunile de patrulare în zona frontierei terestre cu provincia britanică Irlanda de Nord, în contextul încheierii tranziţiei post-Brexit, informează cotidianul Financial Times.

Măsura a fost anunţată în contextul în care Guvernul Micheál Martin le-a cerut companiilor să se pregătească pentru noile reglementări vamale care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2021, când Marea Britanie încheie tranziţia post-Brexit. Guvernul Irlandei a avertizat că există riscul producerii de coloane la frontiera maritimă, în principal în Portul Dublin.

Acordul Brexit şi cel post-Brexit nu prevăd controale vamale la frontiera terestră dintre Irlanda, stat membru UE, şi provincia britanică Irlanda de Nord, astfel încât să nu fie afectat Acordul de pace, care prevede liberă circulaţie pentru locuitorii nord-irlandezi şi irlandezi. Dar vor fi necesare patrule pentru evitarea activităţilor organizaţiilor infracţionale la frontiera dintre Marea Britanie şi UE.

În acest context, Poliţia irlandeză (Garda) va crea zone de control. "Suntem foarte conştienţi că orice schimbare are potenţialul de a face grupurile de crimă organizată să profite. Persoanele care locuiesc în zona frontierei terestre de aproximativ 500 de kilometri vor observa o prezenţă intensă a poliţiei în următoarele zile. Agenţii de poliţie nu vor fi poziţionaţi la frontieră, nu vor fi posturi permanente de control sau infrastructură de pază", a declarat comisarul irlandez Liam Geraghty.

Marea Britanie nu va mai fi parte a spaţiului comunitar european începând de la 1 ianuarie 2021. Relaţiile comerciale, fiscale şi bugetare, transporturile, normele de cooperare judiciară şi în materie de securitate, precum şi garanţiile juridice privind standardele de guvernare sunt prevăzute în Acordul post-Brexit.

Cetăţenii britanici vor avea nevoie de viză pentru a munci sau a studia în ţările Uniunii Europene. De asemenea, cetăţenii UE vor avea nevoie de viză pentru a lucra sau a studia în Marea Britanie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ue,
m.britanie,
brexit

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici