Irlanda investighează Facebook pentru a stabili dacă ia măsurile necesare pentru protecţia datelor

Autoritatea pentru protejarea datelor în Irlanda a anunţat că demarează o investigaţie pentru a stabili dacă platforma de socializare online Facebook aplică "măsuri tehnice şi de organizare" pentru a proteja informaţiile utilizatorilor săi, relatează site-ul EUObserver.com.

93 afișări
Imaginea articolului Irlanda investighează Facebook pentru a stabili dacă ia măsurile necesare pentru protecţia datelor

Irlanda investighează Facebook pentru a stabili dacă ia măsurile necesare pentru protecţia datelor

Decizia a fost luată după ce săptămâna trecută compania Facebook a descoperit un atac cibernetic care probabil a afectat datele a aproximativ 50 de milioane de utilizatori ai reţelei de socializare online.

Regulament General privind Protecţia Datelor (GDPR), adoptat de Uniunea Europeană, este obligatoriu pentru toate companiile care gestionează date privind cetăţenii statelor membre UE.

Uniunea Europeană a avertizat recent că Facebook şi Twitter vor fi sancţionate dacă nu se vor conforma cu legislaţia europeană privind protecţia consumatorului până la sfârşitul acestui an.

Cofondatorul şi directorul general al companiei Facebook, Mark Zuckerberg, şi-a cerut scuze în faţa Parlamentului European în luna mai şi a promis că va lua măsuri, după ce datele a aproximativ 87 de milioane de utilizatori Facebook, majoritatea din Statele Unite şi mai multe ţări UE, inclusiv România, au fost accesate ilegal de compania de consultanţă britanică Cambridge Analytica.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici