Parlamentul ceh a votat împotriva activării articolului 7 din tratatul UE împotriva Ungariei

Membrii Parlamentului ceh au votat joi împotriva susţinerii declanşării Articolului 7 din tratatul privind Uniunea Europeană împotriva Ungariei, după ce Parlamentul European a aprobat la 12 septembrie declanşarea procedurii de sancţionare a Budapestei, relatează site-ul EUObserver.com.

609 afișări
Imaginea articolului Parlamentul ceh a votat împotriva activării articolului 7 din tratatul UE împotriva Ungariei

Parlamentul ceh a votat împotriva activării articolului 7 din tratatul UE împotriva Ungariei

Votul, care a avut loc în cadrul unei dezbatei privind cadrul financiar multinaţional al Uniunii Europene, fost iniţiat de deputatul Jan Skopecek, membru al Partidului Civic Democratic.

Iniţiativa lui Jan Skopecek a fost susţinută de 97 de parlamentari, în timp ce 24 de membri au votat împotrivă.

Ungaria a fost criticată în mai multe rânduri de Uniunea Europeană, din cauza legilor privind libertatea de exprimare, din cauza organizării sistemului judiciar, a celui electoral şi în contextul abordării faţă de imigraţie. Guvernul de dreapta de la Budapesta este acuzat că încalcă normele fundamentale ale Uniunii Europene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici