Isa Mustafa, desemnat premier al unui guvern de uniune naţională în Kosovo

Principalele două partide din Kosovo au semnat luni un acord de coabitare, liderul opoziţiei, Isa Mustafa, fiind desemnat prim-ministru, la capătul unei crize politice care durează de şase luni, relatează AFP.

92 afișări
Imaginea articolului Isa Mustafa, desemnat premier al unui guvern de uniune naţională în Kosovo

Isa Mustafa (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Isa Mustafa, în vârstă de 63 de ani, liderul partidului de opoziţie LDK, îl va înlocui în funcţie pe premierul Hashim Thaçi (PDK), care a condus Kosovo de şapte ani.

Acordul între PDK şi LDK a fost semnat în Parlamentul de la Priştina.

"Noul premier al Kosovo va fi Isa Mustafa. Hashim Thaci va fi vicepremier şi ministru de Externe", a comunicat Petrit Selimi, adjunct al ministrului kosovar de Externe.

Pe de altă parte, Parlamentul kosovar se va reuni luni după-amiază pentru desemnarea preşedintelui instituţiei.

PDK are 37 de locuri în Parlament, iar LDK, 30, cele două formaţiuni având o majoritate lejeră în Legislativul de 120 de locuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici