Islamişti din cadrul Sharia Belgium, arestaţi la Antwerpen pentru tulburarea ordinii publice

Aproximativ 15 memri ai mişcării islamiste Sharia Belgium au fost arestaţi miercuri la Antwerpen, în nordul Belgiei, în timp ce "deranjau" trecătorii, distribuind manifeste şi strigând sloganuri antioccidentale, a anunţat poliţia locală, relatează AFP.

152 afișări

Către ora locală 16.00 (17.00, ora României), poliţia a fost informată că aproximativ 15 membri ai acestei mişcări radicale distribuiau manifeste şi acostau trecători pe care încercau să îi convingă de "binefacerile" islamului, criticând modul de viaţă occidental, pe o stradă din centrul oraşului portuar, potrivit unei purtătoare de cuvânt a poliţiei, citată de agenţia de presă Belga

"Nicio solicitare în vederea autorizării unei manifestaţii nu a fost depusă de organizatorii acestui miting care, astfel, nu era autorizat", a precizat purtătoarea de cuvânt a poliţiei.

"Atunci când poliţiştii le-au solicitat manifestanţilor să se identifice, aceştia au refuzat să se conformeze. Acest lucru a condus la confruntări, dar nu a fost rănită nicio persoană", a continuat ea.

Cei aproximativ 15 activişti ai acestei grupări cu sediul la Antwerpen, care militează pentru adoptarea legii islamice în Belgia, au fost arestaţi de către poliţie pentru tulburarea ordinii publice şi escortaţi la un comisariat, pentru a fi identificaţi şi supuşi unor interogatorii. Ei urmau să fie eliberaţi miercuri seara, a precizat poliţia.

La Antwerpen, cel de al doilea cel mai important oraş belgian, cu aroxiamtiv 480.000 de locuitori, există o importantă comunitate musulmană, ai cărei membri sunt în principal originari din Turcia şi Maroc. De asemenea, în oraş există una dintre cele mai importante comunităţi de evrei ortodocşi din Europa.

Tot în acest oraş, partidul de extremă dreapta Vlaams Belang (Interesul Flamand) a înregistrat cele mai bune scoruri electorale ale sale, şi anume 33,5 la sută în alegerile municipale din 2006, însă această formaţiune este în prezent în declin, atât în Antwerpen, cât şi la nivelul întregii Flandre.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici