Islamistul apărut în înregistrarea difuzată de Stat Islamic, un britanic eliberat pe cauţiune - VIDEO

Principalul suspect în cazul celei mai recente înregistrări video difuzate de reţeaua teroristă Stat Islamic este un cetăţean britanic, Siddhartha Dhar, afirmă surse citate de BBC News online.

5477 afișări
Imaginea articolului Islamistul apărut în înregistrarea difuzată de Stat Islamic, un britanic eliberat pe cauţiune - VIDEO

Islamistul apărut în înregistrarea difuzată de Stat Islamic, un britanic eliberat pe cauţiune - VIDEO

Siddhartha Dhar este principalul subiect vizat de investigaţia declanşată după ce reţeaua teroristă Stat Islamic a difuzat o înregistrare video care prezintă executarea a cinci ostatici.

"Mulţi specialişti cred că este el, deşi serviciile secrete nu au confirmat încă", a declarat o sursă britanică.

Siddhartha Dhar, alias Abu Rumaysah, a fugit din Marea Britanie în 2014, în timp ce se afla sub control judiciar, fiind judecat pentru instigare la comiterea de atacuri teroriste.

Ministrul de Interne al Guvernului din umbră, format de opoziţia britanică, Andy Burnham, a denunţat eliberarea islamistului, catalogând-o drept o "vulnerabilitate majoră" în materie de securitate.

La rândul său, primarul Londrei, Boris Johnson, a declarat că va discuta cazul cu Scotland Yard. "Voi încerca să aflu circumstanţele în care s-a luat decizia eliberării", a spus el.

Dhar, născut în Marea Britanie într-o familie hindusă, fusese arestat preventiv în septembrie 2014, sub acuzaţia de apartenenţă la grupul terorist Al-Muhajiroun.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici