Israel, lider mondial la numărul de infecţii zilnice cu coronavirus. A depaşit Brazilia şi Spania

  • Israelul conduce lista ţărilor cu cel mai mare număr zilnic de infecţii cu noul coronavirus.
  • 30 de oraşe din Israel au fost izolate pentru a limita progresia celui de-al doilea val al epidemiei de COVID-19.
  • Israelul a acumulat în ultima săptămână o medie de 215 infecţii pe zi la un milion de locuitori, depăşind Brazilia şi Spania.
2506 afișări
Imaginea articolului Israel, lider mondial la numărul de infecţii zilnice cu coronavirus. A depaşit Brazilia şi Spania

Profimedia

Israelul conduce lista ţărilor cu cel mai mare număr zilnic de infecţii cu noul coronavirus, după o săptămână în care a raportat cifre record, care au dus la izolarea a 30 de oraşe ale ţării pentru a limita progresia celui de-al doilea val al epidemiei de COVID-19, relatează agenţia spaniolă EFE.
 
Israelul a acumulat în ultima săptămână o medie de 215 infecţii pe zi la un milion de locuitori, plansând ţara în fruntea topului, înaintea Braziliei (188) şi Spaniei (182), potrivit potrivit unui clasament realizat de Banca Naţională a Canadei şi de Universitatea Johns Hopkins din Statele Unite.
 
Ministerul Sănătăţii a raportat joi 2.740 de cazuri, după o săptămână de cife record, după ce miercuri a depăşit pentru prima dată pragul de 3.000 de cazuri de la debutul pandemiei, în rândul unei populaţii de 9 milioane de locuitori.
 
Autorităţile nu pot controla al doilea val de coronavirus, care a început în urmă cu două luni. De aceea, joi a decis o izolare strictă, cu închiderea magazinelor şi a şcolilor începând de luni, 7 septembrie, în mare parte a ţării, dar şi o eventuală izolare la nivel naţional în cazul în care curba infectărilor rămâne ascendentă.
 
Rata mortalităţii rămâne scăzută, deşi este aproape de o mie, cu 985 de decese şi din martie a numărat un total de 125.260 de cazuri de COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici