Israel: Trupele noastre au pătruns mai adânc în Fâşia Gaza. Armata îşi "extinde treptat activitatea"

Israelul a declarat marţi că trupele sale au pătruns mai adânc în Fâşia Gaza, în timp ce îşi intensifică asaltul asupra grupării Hamas, la câteva ore după ce premierul Benjamin Netanyahu a respins apelurile la încetarea focului şi a declarat că este "timpul pentru război".

711 afișări
Imaginea articolului Israel: Trupele noastre au pătruns mai adânc în Fâşia Gaza. Armata îşi "extinde treptat activitatea"

Israel: Trupele noastre au pătruns mai adânc în Fâşia Gaza. Armata îşi "extinde treptat activitatea"

Trupele israeliene operează în prezent în "diverse părţi" din nordul Fâşiei Gaza, "angajându-se în lupte cu combatanţii Hamas" şi "atacându-i la sol şi din aer", a declarat Jonathan Conricus, purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare ale Israelului, într-un briefing.

El a precizat că tancurile şi vehiculele blindate israeliene avansează "încet, meticulos", în timp ce armata îşi "extinde treptat activitatea" în Fâşia Gaza.

Conricus a vorbit la câteva ore după ce Israelul a declarat că forţele sale au salvat un soldat luat ostatic de Hamas. Forţele de apărare israeliene au declarat că Ori Megidish, unul dintre cei 239 de ostatici despre care autorităţile israeliene au spus că au fost capturaţi de Hamas, s-a întors cu familia sa şi "se simte bine".

Potrivit oficialilor israelieni, peste 1.400 de persoane au murit în atacul sângeroas al Hamas din 7 octombrie, acesta fiind cel mai sângeros atac pe teritoriul israelian din istoria de 75 de ani a ţării.

Israelul a răspuns declarând război Hamas, care conduce Gaza din 2007. Potrivit oficialilor palestinieni, peste 8.000 de persoane au fost ucise în bombardamentele israeliene asupra fâşiei, iar peste 20.000 au fost rănite.

Israelul le-a spus palestinienilor care trăiesc în nordul enclavei mediteraneene să se evacueze în sud, departe de ceea ce FDI descrie ca fiind "centrul de greutate" al Hamas. Dar agenţiile umanitare au declarat că multe persoane, inclusiv femei însărcinate, bolnavi şi răniţi, nu se pot deplasa.

UNRWA, principala agenţie a ONU care oferă ajutor în Gaza, a declarat că peste 670.000 de palestinieni şi-au părăsit casele în ceea ce a descris ca fiind o "strămutare forţată".
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici