Israelul a aprobat construirea unei noi colonii în Cisiordania, pentru prima dată după 25 de ani

Guvernul israelian a aprobat construirea unei noi colonii evreieşti în Cisiordania, care urmează să fie stabilită la nord de oraşul Ramallah, acesta fiind prima aşezare de acest fel aprobată în ultimii peste 25 de ani, informează site-ul postului France 24.

983 afișări
Imaginea articolului Israelul a aprobat construirea unei noi colonii în Cisiordania, pentru prima dată după 25 de ani

Israelul a aprobat construirea unei noi colonii în Cisiordania, pentru prima dată în peste 25 de ani (Imagine AFP)

Cabinetul de securitate israelian a votat, joi, în unanimitate în favoarea aprobării construirii unei noi colonii, în pofida opoziţiei internaţionale şi după ce preşedintele american Donald Trump a cerut limitarea activităţilor de colonizare în Cisiordania în cursul întrevederii cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Şeful Guvernului de la Tel Aviv a declarat că îşi va ţine promisiunea de a construi noi locuinţe pentru coloniştii evrei evacuaţi din colonia ilegală de la Amona, care fusese construită pe un teren privat palestinian.

Colonia de la Amona a fost demolată luna trecută, în urma unei decizii a Curţii Supreme a Israelului.

În luna februarie, Parlamentul de la Tel Aviv, Knesset, a votat în favoarea unei legi prin care au fost legalizate retroactiv coloniile evreieşti construite pe terenuri private palestiniene în Cisiordania, acţiune condamnată vehement de palestinieni şi comunitatea internaţională.

Aproximativ 600.000 de israelieni locuiesc în peste 200 de colonii în Cisiordania şi Ierusalimul de Est.

Israelul nu a mai construit noi colonii în Cisiordania din 1999, însă cele existente au fost extinse prin construcţia de noi locuinţe.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici