Israelul a aprobat un plan de construire a sute de locuinţe în Ierusalimul de Est

Primăria Ierusalimului a aprobat, duminică, un plan de construire a peste 560 de locuinţe în partea de est a oraşului, revendicată de Autoritatea Palestiniană, informează site-ul agenţiei Reuters şi cotidianul Le Figaro.

2055 afișări
Imaginea articolului Israelul a aprobat un plan de construire a sute de locuinţe în Ierusalimul de Est

Israelul a aprobat un plan de construire a sute de locuinţe în Ierusalimul de Est (Imagine: AFP/ Arhiva Foto Mediafax)

Meir Turgeman, preşedintele Comisiei pentru Planificare şi Construcţii a Primăriei Ierusalimului, a declarat pentru postul public de radio israelian că autorizaţiile de construcţie erau pregătite şi au fost emise după încheierea mandatului Administraţiei Barack Obama, care s-a opus activităţilor israeliene de colonizare în Ierusalimul de Est şi în Cisiordania.

Noul preşedinte al SUA, Donald Trump, pare să fie favorabil activităţilor israeliene de colonizare. În plus, el a semnalat intenţia de a muta ambasada americană în Israel de la Tel Aviv în Ierusalim, în pofida obiecţiilor Autorităţii Palestiniene, care vrea ca Ierusalimul de Est să fie capitala viitorului stat palestinian, şi ale comunităţii internaţionale.

"Regulile jocului s-au schimbat prin accederea la putere a lui Donald Trump. Nu mai suntem blocaţi, aşa cum era pe vremea lui Barack Obama. Cele 56 de locuinţe nu sunt decât primul pas. Circa 11.000 de locuinţe aşteaptă autorizaţii de construcţie", a afirmat Meir Turgeman.

În decembrie 2016, Consiliul de Securitate ONU a aprobat o rezoluţie care condamnă activităţile israeliene de colonizare. Rezoluţia a putut fi aprobată pentru că ambasadorul SUA nu a utilizat dreptul de veto, o manevră criticată dur de premierul Israelului, Benjamin Netanyahu.

Aproximativ 430.000 de colonişti israelieni locuiesc în prezent în Cisiordania, iar 200.000 în Ierusalimul de Est.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici