Israelul a atacat o unitate de informaţii a Hamas şi casele unor lideri islamişti

  • Israelul a atacat o unitate de informaţii a organizaţiei islamiste Hamas şi apartamentele unor lideri islamişti din Fâşia Gaza
  • Armata israeliană susţine că în unitatea de informaţii a Hamas erau zeci de lideri islamişti în momentul atacului
  • Bilanţul atacurilor cu rachete este de şapte morţi în Israel, iar raidurile aeriene israeliene în Fâşia Gaza s-au soldat cu cel puţin 72 de morţi
833 afișări
Imaginea articolului Israelul a atacat o unitate de informaţii a Hamas şi casele unor lideri islamişti

Israelul a atacat o unitate de informaţii a Hamas şi casele unor lideri islamişti

Armata israeliană a anunţat că a bombardat, joi după-amiază, o unitate de informaţii a organizaţiei islamiste Hamas, care deţine controlul asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza, precum şi apartamentele unor lideri islamişti, informează cotidianul Times of Israel.

Conform armatei israeliene, în clădirea atacată erau zeci de membri ai organizaţiei islamiste Hamas în momentul bombardamentului. Unitatea de informaţii coordona acţiunile de recunoaştere, necesare atacurilor cu rachete lansate din Fâşia Gaza spre Israel.

De asemenea, armata israeliană a anunţat că a bombardat patru apartamente situate în diverse zone din Fâşia Gaza în care erau comandanţi operaţionali ai mişcării islamiste Hamas.

Deocamdată, nu există informaţii despre victime.

Grupurile islamiste din Fâşia Gaza, teritoriu palestinian aflat sub controlul organizaţiei fundamentaliste Hamas, au continuat joi atacurile cu rachete asupra Israelului, fiind vizate oraşele Tel Aviv, Ashdod şi Beersheba. În ultimele trei zile, asupra teritoriului israelian au fost lansate peste 1.600 de rachete. Bilanţul în Israel este de şapte morţi şi peste 150 de răniţi.

La rândul său, armata israeliană a atacat peste 500 de poziţii islamiste din Fâşia Gaza, omorând cel puţin 72 de persoane, inclusiv lideri islamişti, şi rănind alte aproape 400, conform Ministerului Sănătăţii din acest teritoriu palestinian. O clădire de 14 etaje a fost distrusă în oraşul Gaza, fiind al treilea imobil mai înalt de zece niveluri demolat în bombardamente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici