Israelul a cucerit aproape toată Fâşia Gaza, doar oraşul Rafah a rămas neatins, dar nici urmă de ostatici

Armata israeliană a avansat mai departe la vest de Khan Yunis şi a ajuns acum în zona sigură umanitară. De asemenea, militarii israelieni au ajuns la spitalul Al-Amal din Khan Yunis şi au încercuit o altă zonă mare din apropierea oraşului. Presa israeliană discută că operaţiunile în ultimul oraş necucerit, Rafah, vor începe în câteva săptămâni.

44358 afișări
Imaginea articolului Israelul a cucerit aproape toată Fâşia Gaza, doar oraşul Rafah a rămas neatins, dar nici urmă de ostatici

Israelul a cucerit aproape toată Fâşia Gaza, doar oraşul Rafah a rămas neatins, dar nici urmă de ostatici

Chiar dacă Armata Israelului a redus intensitatea atacurilor şi a retras mai multe brigăzi, nu a reuşit să găsească ostaticii sau pe liderii Hamas. Din relatările reprezentanţilor armatei, liderii Hamas se deplasează împreună cu ostaticii ascunşi printre evacuaţi şi au reuşit de câteva ori să scape de raidurile israeliene.

Se presupune că parte dintre ei se ascund în Khan Younis, în timp ce unii ar fi reuşit să treacă în ultimul oraş necucerit, Rafah.

Conform Times of Israel, doar 20 la sută dintre tunelurile Hamas şi restul infrastructurii subterane au fost descoperite şi distruse, deci o parte dintre teroriştii Hamas se presupune că ar fi ascunşi în ele.

Chiar dacă majoritatea trupelor s-au retras din nordul Fâşiei, în oraşul Gaza din nord încă mai operează în jur de 5.000 de terorişti Hamas.

Ostaticii sunt cartea câştigătoare pentru liderii Hamas în negocierile cu Israelul, moneda de schimb pentru viaţa lor. În presa israeliană a apărut chiar informaţia că şeful Mossad-ului le-ar fi propus Hamas o încetare totală a focului în schimbul ostaticilor, cu condiţia ca liderii Hamas să părăsească Gaza.

Astăzi, o delegaţie Hamas este la Cairo, Egipt, pentru a analiza un acord de încetare a focului propus de Israel şi negociat de SUA, Egipt şi Qatar, în care pentru o perioadă de câteva luni focul ar fi încetat şi ar fi posibil un schimb de ostatici contra deţinuţi Hamas, dar cel mai probabil gruparea teroristă îl va respinge.

Se presupune că Hamas are 136 de ostatici israelieni, din care doar 105 mai sunt în viaţă. Trei militari israelieni au murit marţi, numărul total al pierderilor israeliene se ridică la 223. Alte 1.200 de persoane au fost ucise pe 7 octombrie. Pierderile în rândul palestinienilor depăşesc 25.000, din care 9.000 ar fi membri Hamas.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici