Israelul a folosit avioane fără pilot în atacurile din Sudan - presă

Israelul a folosit avioane fără pilot în atacul din Sudan asupra convoaielor iraniene care încercau să introducă rachete în Gaza, iar rachetele puteau atinge ţinte din Tel Aviv şi reactorul nuclear de la Dimona, au declarat surse militare, citate de Sunday Times în ediţia electronică.

5 afișări

Avioanele fără pilot au atacat două convoaie, provocând moartea a cel puţin 50 de traficanţi şi membri ai escortei lor iraniene, precum şi distrugerea tuturor camioanelor care transportau rachetele cu rază lungă de acţiune.

Surse diplomatice occidentale au afirmat că atacurile au avut loc la sfârşitul lunii ianuarie şi în prima săptămână a lunii februarie, într-o zonă deşertică a Sudanului, după ce convoaiele fuseseră localizate de agenţi ai serviciilor de informaţii israeliene.

Premierul israelian în exerciţiu, Ehud Olmert, a afirmat săptămâna trecută că Israelul "operează în orice zonă în care pot fi atacate infrastructuri teroriste".

Sudanul a acuzat iniţial Statele Unite pentru lansarea atacurilor. "Am contactat Statele Unite, dar au respins categoric orice implicare", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului sudanez de Externe, Ali al-Sadig.

Sursele citate de Sunday Times afirmă că rachetele distruse erau de tip Fajr3, cu o rază de acţiune de circa 60 de kilometri, care erau demontate pentru a putea fi transferate în Gaza prin tunelurile folosite de contrabandişti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici