Israelul a intrat în faza a treia de relaxare a restricţiilor după ce 52% din populaţie a primit vaccinul

  • Doar cei care au avut COVID sau au pirmit vaccinul au voie să stea în interior
  • La evenimente sportive sau culturale au voie în interior maximum 500 de oameni
  • Într-un restaurant, nu au voie mai mult de 100 de persoane îm acelaşi timp
450 afișări
Imaginea articolului Israelul a intrat în faza a treia de relaxare a restricţiilor după ce 52% din populaţie a primit vaccinul

Israelul a intrat în faza a treia de relaxare a restricţiilor după ce 52% din populaţie a primit vaccinul

Israelul intră în cea de-a treia fază de relaxare şi s-au redeschis restaurantele, cafenelele, şcolile, sălile de sport şi cele destinate evenimentelor culturale.

În prima zi de ridicare a restricţiilor, unele dintre ele impuse chiar din luna septembrie a anului trecut, israelienii au ieşit în număr mare să ia masa în oraş. 

Măsura este însă doar pentru oraşele cu o rată de infectare scăzută, iar în interior pot sta doar cei care deţin paşaportul verde. 

De asemenea, numărul peroanelor în cadrul aceleiaşi unităţi este limitat, dar pentru proprietarii de restaurante este totuşi un pas uriaş. 

Loel Miller este bucătar şef la un local şi este în culmea fericirii pentru că a revenit la serviciu. „Ne simţim foarte bine la redeschiderea restaurantului, suntem închişi de şase luni, ne simţim norocoşi că putem găzdui oameni din nou, le putem oferi mâncare excelentă, muzică excelentă”, spune acesta.

Relaxarea restricţiilor vine la mai puţin de trei săptămâni de alegerile legislative. 

Israelul este lider mondial în vaccinările pe cap de locuitor şi peste 52% din populaţia sa de 9,3 milioane a primit o doză şi aproape 40% din israelieni au primit rapelul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici